Huisstijl, Logo

ONTWERP LOGO MRS. JONES

Mrs. Jones definitief logo

Mrs. Jones is een zeiljacht en vaart regelmatig uit. Een geweldige crew, stoere naam en vooral veel snelheid maar geen logo. Als wedstrijd zeiljacht miste het schip nog een eenduidige huisstijl, die begon met het ontwerpen van dit logo.

Werkwijze ontwerp logo Mrs. Jones

Normaal gesproken stel ik vragen om een goede debriefing te maken. Denk aan vragen over de klant, het product en of iemand zelf misschien al een idee heeft. De klant had al deze vragen al voor zichzelf beantwoord.
Belangrijke punten zijn:

  • Nautisch
  • Niet te kinderachtig
  • Afbeelding van Mrs. Jones
  • Vrouwelijke vormen
  • Te gebruiken op merchandise

Ontwerp logo Mrs. Jones ‘from sketch’

De vragen en debriefing zorgen ervoor dat de opdracht duidelijk is en de mogelijkheden meer afgebakend. Dat is geen beperking maar geeft de kaders aan waarbinnen ik kan werken.

Om het mezelf makkelijk te maken heb ik ervoor gekozen om mij bij het eerste conceptlogo te focussen op het thema zeemeermin. Dit is namelijk een mooie combinatie van het vrouwelijke en nautische thema. Het tweede conceptlogo heeft als thema pin-up. Niet alleen passend bij het vrouwelijke aspect van de briefing maar ook een thema waarin het nautische een mooie plek krijgt. En wat ik dan doe? Ik ga ideeën opdoen en schetsen. Ja, met de hand. Zie hieronder de schetsen van beide ontwerpen.

Schets logo

Schets van het logo voor Mrs. Jones zeiljacht

Uitwerking van het logo

Met de hand schetsen heeft grote voordelen. Zo geeft het een goed beeld van de vlakverdeling en de verhoudingen wat vervolgens in de digitale uitwerkfase veel tijd scheelt. Hiervoor is het niet nodig goed te kunnen tekenen.

Het uitwerken van de logo’s doe ik in illustrator omdat er zo gelijk een mooi vectorbestand ontstaat. Nadat de logo’s zijn uitgewerkt speel ik met de kleur en zo ontstaan er twee verschillende en opvallende logo’s. Zie hieronder het eindresultaat. Wil je ook een opvallend logo? Je vindt hier mijn contactgegevens. Voor meer info check ook Pinterest.

Related Projects
Stuur mij een bericht

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Huisstijl ontwerp Mama met Passie