Ontwerp, logo, Mrs. Jones, wedstrijd zeilen, uniek, vormgeving

“We dachten aan een logo met een nautisch thema, daarnaast moet Mrs. Jones zichtbaar zijn. En oja, Mrs Jones heeft mooie vrouwelijke vormen.” Aan de ene kant dacht ik stilletjes: uhm, oke. Terwijl aan de andere kant 100 leuke ideeën voor het ontwerp door mijn hoofd schoten. Het was te leuk en zodoende werd al snel het logo van Mrs. Jones geboren. Het was een heel gaaf creatief proces waar ik van heb genoten. Hieronder zie je hoe ik te werk ben gegaan en het eindresultaat, maar eerst….

Even terug naar het begin

Want wie, of eigenlijk wat, is Mrs. Jones? Mrs. Jones is een schip. De eigenaar van Mrs. Jones vaart uiteraard regelmatig uit en thuis zeggen ze dan grappend: ”ga je weer naar Mrs. Jones”. Oftewel de vrouw des huizes moet haar man delen met deze ‘maîtresse’ in de haven. De eigenaar van de Mrs. Jones heeft op vrijdagmiddag een kleine brainstorm gehouden met collega’s. Zo ontstond de briefing voor het ontwerp van een logo dat ik mocht maken.

Werkwijze

Normaal gesproken stel ik vragen om een goede debriefing te maken. Denk aan vragen over de klant, het product en of iemand zelf misschien al een idee heeft. Echter was dat nu niet nodig. Naast bovenstaande was de enige toevoeging namelijk dat ik helemaal mijn gang mocht gaan. Lekker!

Ontwerp from ‘sketch’

Of niet? De vragen en debriefing maken het voor mij namelijk makkelijker. Ze zorgen ervoor dat de opdracht duidelijk is en de mogelijkheden meer afgebakend. Voor deze keer was het echter heerlijk om helemaal los te gaan.

Om het mezelf makkelijk te maken heb ik ervoor gekozen om mij bij het eerste conceptlogo te focussen op het thema zeemeermin. Dit is namelijk een mooie combinatie van het vrouwelijke en nautische thema. Het tweede conceptlogo heeft als thema pin-up. Niet alleen passend bij het vrouwelijke aspect van de briefing maar ook een thema waarin het nautische een mooie plek krijgt. En wat ik dan doe? Ik ga ideeën opdoen en gewoon tekenen. Ja, met de hand. Zie hieronder de schetsen van beide ontwerpen.

Schetsen, logo, mrs Jones

Uitwerking, logo, digitaal, Mrs Jones

Uitwerking van het logo

Met de hand schetsen heeft grote voordelen. Zo geeft het een goed beeld van de vlakverdeling en de verhoudingen wat vervolgens in de digitale uitwerkfase veel tijd scheelt.

Het uitwerken van de logo’s doe ik in illustrator omdat er zo gelijk een mooi vectorbestand ontstaat. Daarover binnenkort meer in een aparte blog. Nadat de logo’s zijn uitgewerkt speel ik met de kleur en zo ontstaan er twee verschillende en opvallende logo’s. Zie hieronder het eindresultaat. Wil je ook een opvallend logo? Je vindt hier mijn contactgegevens.

 

Vergelijkbare opdrachten
Neem snel contact op

Hallo, leuk dat je er bent! Ik lees de gehele dag mijn e-mail laat hieronder je gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Not readable? Change text. captcha txt
Huisstijl, logo, blog, ontwerp